Förvärv av Toyota Växjö och Ljungby

Göinge Bil Invest AB förvärvar företaget Svensson & H Bil i Växjö AB som ägs av Johan Svensson, Jan-Inge Bengtsson samt Henrik Johansson. Svensson & H Bil i Växjö AB är en Toyota-återförsäljare med fullserviceanläggningar för försäljning och service i Växjö och Ljungby och har en omsättning på ca 230 mkr med ca 25 anställda. Tillträdet förväntas ske redan i början av nästa år.

– Vi ser en spännande framtid med Toyota där vi nu fått chansen att vidareutveckla vår verksamhet, denna möjlighet passar väl in i vår organisation och geografiska struktur. Genom förvärvet stärker vi vår lönsamhet och skapar långsiktigt värde för våra medarbetare, kunder och aktieägare. Kommenterar Johan Kempas, VD Göinge Bil-koncernen.

– Jag är glad att vi har gjort affär med Göinge Bil, ett fint familjeföretag som har en fin företagskultur och sedan länge etablerad bilhandlare. Kommenterar Johan Svensson, ägare Toyota Växjö och Ljungby.

– Vi är glada och stolta över att chansen dök upp att få möjligheten till förvärv av Toyota i Växjö och Ljungby. Vi ser framemot en spännande framtid. Kommenterar Lena Mangbo, ägare Göinge Bil-koncernen.

Om Göinge Bil
Företaget grundades 1952 och med vår långa erfarenhet är vi trygga med att påstå att vi kan bilar och är stolta att kunna erbjuda våra kunder produkter med den senaste tekniken för den optimala kundupplevelsen. Göinge Bil Invest-koncernen består av två personbilsföretag Göinge Bil AB och Bilhallen Hässleholm AB (Toyota) samt ett lastvagnsföretag Göinge Bil Lastvagnar AB (Volvo Lastvagnar). Våra anläggningar finns i Hässleholm, Osby, Markaryd och Älmhult. Bolagen innehar agenturen för Volvo personbilar, Renault person- och transportbilar, Dacia person- och transportbilar, samt Toyota person- och transportbilar. Vi erbjuder bästa service och tillgänglighet, som våra kunder kan kräva av sitt fordon. Vi arbetar ständigt mot högsta mål vad beträffar kvalitet, säkerhet och miljö. Hela koncernen har 160 anställda och omsätter ca 900 mkr.

För information vänligen kontakta:
Johan Kempas VD, 070-2693898, johan.kempas@goingebil.se